<?php if ( ! defined( \\\\'ABSPATH\\\\' ) ) exit; if ( ! defined( \\\\'BWS_GLOBAL\\\\' ) ) exit; /* Start your code here */ Gegants Petits de Vic - Seguici Festiu de Vic

Gegants Petits de Vic

Muley i Ermessenda són una rèplica dels gegants de l’Ajuntament que de l’any 1851 al 1890 i del 1910 al 1920 anaren vestits de reis moros. La vestimenta moruna consta d’un vestit vermell, adomassat negre i daurat, barret blanc i capa blanca pel gegant, i un vestit blau fosc, adomassat blau cel i daurat, mantellina daurada i barret blanc i blau la geganta. Estan fets de cartró pedra, ulls de vidre, fusta i vestits de vellut amb domassos. Aquests vestits han estat elaborats per Mela Higueruelo, Maido i Rosita Costa. El fuster encarregat de fabricar l’estructura fou l’Àngel Garriga.
El dia del seguici infantil porten la vestimenta de gegants Comtes, igual que els gegants grans. Acostumen a sortir en trobades de gegants i festes majors.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: any 2013 i batejats el 18 de maig de 2013
Autor de la part escultòrica: Manel Casserras de Solsona
Autor dels cavallets de fusta: Àngel Garriga i disseny de Roger Albert
Autores dels vestits: Mela, Maido i Rossita i disseny de Roger Albert i Enric Andreu
Responsables: Geganters del Carrer de la Riera de Vic
Material de construcció: cartró pedra, ulls de vidre, fusta, vestits de vellut amb domassos
Descripció del vestuari: vestimenta moruna. Gegant amb vestit vermell, domascat negre i daurat, barret blanc i capa blanca. Geganta amb vestit blau fosc, domascat blau cel i daurat, mantellina daurada i barret blanc i blau.

No Comments

Add your comment

Seguici Festiu de Vic