<?php if ( ! defined( \\\\'ABSPATH\\\\' ) ) exit; if ( ! defined( \\\\'BWS_GLOBAL\\\\' ) ) exit; /* Start your code here */ Caps de Llúpia - Seguici Festiu de Vic

Caps de Llúpia

El Merma

El Merma va aparèixer per primera vegada el dia de Sant Miquel de 1832, acompanyant, també, els gegants de la ciutat que s’acabaven de fer. El motlle d’aquest cap de llúpia sembla ser que fou obra de l’escultor Ramon Amadeu, tot i que la construcció del mateix podria haver estat realitzada per un fuster olotí.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: 5 de juliol de 1832
Autor: Desconegut
Responsables: Geganters de la Ciutat de Vic
Mides:
– Amplada: 36 cm
– Fons: 41 cm
– Alçada: 51 cm
Material de construcció: l’original és fet de cuir i la còpia de cartró pedra
Descripció del vestuari: actualment porta una armilla roja, una samarreta de ratlles verticals blanca i verda, uns pantalons negres amb una franja verda  i mitges verdes. Als peus calça set vetes i porta una xurriaca.

La Vella

La Vella o Maria Rosa es va presentar conjuntament amb els gegants actuals de l’Ajuntament de Vic, l’agost del 1862 per fer de parella del Merma.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: 1862
Autor: José Galzeran
Responsables: Geganters de la Ciutat de Vic
Mides:

  • Amplada: 40 cm
  • Fons: 60 cm
  • Alçada: 65 cm

Material de construcció: cartró pedra
Descripció del vestuari: la Vella té diversos vestits, però normalment porta un mocador blanc al cap, una mantellina blanca i un vestit fins als peus, mitges blanques i un vano.

El Nen

El Nen és el tercer capgròs de la ciutat de Vic i completa la família Cap de Llúpia, juntament amb el pare, el Merma, i la mare, la Vella.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: 1900
Autor: desconegut
Responsables: Geganters de la Ciutat de Vic
Mides:

  • Amplada: 55 cm
  • Fons: 57 cm
  • Alçada: 62 cm

Material de construcció: cartró pedra
Descripció del vestuari: una samarreta i uns pantalons de ratlles verticals blanques i vermelles, mitges vermelles a joc i una xurriaca.

No Comments

Add your comment

Seguici Festiu de Vic