<?php if ( ! defined( \\\\'ABSPATH\\\\' ) ) exit; if ( ! defined( \\\\'BWS_GLOBAL\\\\' ) ) exit; /* Start your code here */ Pubills de Vic - Seguici Festiu de Vic

Pubills de Vic

En Llucià i na Mercè són els gegants Pubills de la ciutat de Vic. En Llucià és l’estudiant de Vic, una figura històrica a la ciutat. Es diu Llucià en honor als antics patrons de la ciutat, Llucià i Marcià, substituïts per sant Miquel dels Sants al segle XVIII. Va vestit com l’estudiant de la dansa de l’espígol, que es balla per la Festa Major. Na Mercè es la pubilla vigatana. Porta el nom en honor de la patrona del barri. Va vestida de dansaire de sant Miquel de la dansa de l’espígol i és la parella d’en Llucià.

Tots dos són la parella de gegants de la dansa vigatana i, per tant, són els gegants pubills. La colla gegantera del carrer de la Riera va començar una campanya d’activitats per recollir fons i patrocinis de comerços i institucions de Vic per tal de poder assumir el cost econòmic de les noves figures.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: 30 d’abril de 2011
Autor de la part escultòrica: Manel Casserras Solé de Solsona
Autor dels cossos: Roger Albert
Autor dels cavallets: Àngel Garriga i Roger Albert
Responsables: Geganters del Carrer de la Riera de Vic

LLUCIÀ

Mides:

 • Amplada: 90 cm
 • Fons: 80 cm
 • Alçada: 3,70 m
 • Pes: 45 kg
  Material de construcció: fibra de vidre, fusta, cartró pedra, ulls de vidre i vestits de roba
  Descripció del vestuari: barret de copa negre, capa negra per fora i lila per dins, com el color de l’espígol, camisa blanca, armilla negra, faldilla negra

MERCÈ

Mides:

 • Amplada: 90 cm
 • Fons: 80 cm
 • Alçada: 3,60 m
 • Pes: 40 kg
  Material de construcció: fibra de vidre, fusta, cartró pedra, ulls de vidre i vestits de roba
  Descripció del vestuari: un vel blanc al cap, una brusa de vellut negre, un collaret, un cistell amb punta de coixí ple d’espígol, una faldilla de vermell viu que l’agafa amb la mà. També porta un davantal negre amb un llaç llarg a darrere, així com uns enagos blancs amb punta italiana

No Comments

Add your comment

Seguici Festiu de Vic