<?php if ( ! defined( \\\\'ABSPATH\\\\' ) ) exit; if ( ! defined( \\\\'BWS_GLOBAL\\\\' ) ) exit; /* Start your code here */ El Bou - Seguici Festiu de Vic

El Bou

A les festes de Corpus de Vic del s. XVII existia un bou de fusta, símbol de sant Lluc evangelista. Aquesta figura testimonial tenia la funció d’obrir pas entre la comitiva amb petards, coets, balls i escopint foc. Entre els anys 1832 i 1852 el Bou i el Cap de Llúpia van compartir les tasques d’obrir pas als gegants, una tradició molt arrelada entre la ciutadania vigatana. El Bou, que era molt popular entre la mainada, era torejat pels infants, emulant així la forta tradició de correbous que existia a la ciutat. Malgrat la posterior desaparició del Bou, en va perviure un de propietat particular que es llogava per hores. L’any 2007 durant el Mercat Medieval de Vic es va recuperar la figura del Bou i actualment participa a les sortides de Festa Major i Corpus. El Bou és portat per la comparsa dels portadors del Bou.

FITXA TÈCNICA

Data de creació: 2007
Autor: Manel Llaurador
Responsables: Geganters de la Ciutat de Vic
Mides:

  • Amplada: 0,82 m
  • Fons: 2,48 m
  • Alçada: 2,18 m (0,90 de potes)
    Material de construcció: fibra de vidre

No Comments

Add your comment

Seguici Festiu de Vic