<?php if ( ! defined( \\\\'ABSPATH\\\\' ) ) exit; if ( ! defined( \\\\'BWS_GLOBAL\\\\' ) ) exit; /* Start your code here */ L'Àliga - Seguici Festiu de Vic

L’Àliga

L’existència d’una àliga a Vic data el 1619. Històricament l’Àliga presidia la processó de Corpus per obrir pas a la comitiva. Era un animalot de fusta, cartró i xarpallera que a més tirava focs artificials.

L’Àliga està relacionada amb l’apòstol i evangelista Sant Joan que la tenia com a símbol. A principis del s. XIX l’Àliga va desaparèixer i a l’any 2002 la ciutat de Vic, dintre dels actes de l’any Verdaguer, recuperà aquesta figura basada en un dibuix d’una àliga de la casulla del bisbe Bernat Calbó.

Es bicèfala, un dels caps representa l’autoritat civil i l’altre l’autoritat eclesiàstica.

L’Àliga la podreu veure ballar a la processó de Corpus, com antigament s’havia fet a la ciutat, per la Festa Major de Vic i cada 10 de Setembre.

No Comments

Add your comment

Seguici Festiu de Vic